Flag

Çikolatalı Nal Kurabiye

Yaklaşık 25 - 30 adet
Kolay
70 dk.
Tereyağlı çikolatalı kurabiyeler. Pastane kurabiyesi tipinde şans getiren lezzetler...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
150 gtereyağı
50 gbitter çikolata
3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 çay bardağıyoğurt
Süslemek için
50 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı ve çikolatayı bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin ve kakaoyu ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağlı çikolatayı ve yoğurdu ilave edip yoğurun. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar alıp tezgah üzerinde rulo şeklinde uzatın. İki ucundan kıvırarak nal şekli verin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyelerin üzerine çizgiler şeklinde sıkarak süsleyin.