Flag

Damla Sakızlı Un Kurabiyesi

24 adet
Kolay
100 dk.
Basit damla sakızlı Un Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır? Pratik ve garantili bir tariftir.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Un Kurabiyesi
150 gyumuşak margarin
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 çay kaşığıdamla sakızı (ince dövülmüş)

Ürünü incele

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 160 °C

Turbo pişirme: 150 °C


Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un kurabiyesi karışımını derin bir kaba alın. Margarin, sıvı yağ ve dövülmüş damla sakızını ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve her birini ayrı yuvarlayarak rulo haline getirin. Bıçak ile bu ruloları 24 parçaya bölün. Parçaları elinizle yuvarlayarak şekillendirin ve üzerlerine hafif bastırıp fırın tepsisine sıralayın. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika


Fırından çıkarıp 5-10 dakika bekletin. Ambalajdan çıkan pudra şekeri süsleme poşetini süzgeç yardımı ile kurabiyelerin üzerine serpin. Soğutup servis yapın.