Flag

Deniz Ürünlü Pizza

Yaklaşık 12 dilim
Zor
120 dk.
Deniz ürünleri sevenler için nefis bir pizza seçeneği..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pizza Un
1 - 1,5 çay bardağısu
1 yemek kaşığısıvı yağ
Sos için
1 çay bardağısu
Üzeri için
100 gkarides (dondurulmuş)
200 gkalamar (dondurulmuş)
100 gahtapot (dondurulmuş)
300 gsomon balığı
0,5 su bardağıbeyaz şarap
3 - 4 adetdefne yaprağı
3 - 4 çay kaşığıkarabiber
15 adetçekirdeksiz yeşil zeytin
200 gkaşar peyniri
Çam fıstıklı sos
1 - 2 dilimbeyaz ekmek içi
0,5 çay bardağıçam fıstığı
1 - 2 dişsarımsak
1 yemek kaşığılimon suyu
3 - 4 yemek kaşığızeytinyağı
Süslemek için
1 - 2 daladaçayı
1 - 2 dalbiberiye

Ürünü incele

1

Üst malzemenin hazırlanışı

Dondurulmuş karides, kalamar ve ahtapotu çözdürün. Somon balığınının derisini ve kılçıklarını temizleyip kalamar, ahtapot ile birlikte zar şeklinde doğrayın ve derin bir kaba alın. Karidesleri de ekleyip üzerine beyaz şarabı dökün ve iyice karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Süre sonunda bir tencereye alın, defne yapraklarını ekleyip orta ateşte 5-10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp defne yapraklarını çıkartın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karışımın fazla suyunu süzün ve karabiber ekleyin.


Fırın tepsisini margarin ile yağlayın.Fırını ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Pizza un karışımına, su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2- 3 dakika iyice yoğurun.


Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.


Hamuru tepsiye yayın. Hamurun kenarlarından 1 cm boşluk bırakarak pizza sosunu sürün. Rendelenmiş kaşar peynirinin ¾'ünü sosun üzerine, her tarafa eşit gelecek şekilde yayın. Daha sonra deniz ürünlü karışımı ve zeytin dilimlerini yayın. Fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

3

Çam fıstıklı sos

Ekmek içini, fıstıkları, sarımsağı küçük bir mutfak robotunda iyice öğütün veya havanda dövün. Daha sonra içerisine limon suyu ve zeytinyağını ekleyip macun kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin. Bir sos kabına alıp üzerini biberiye ve bir tutam kırmızı biber ile süsleyin.


Servis

Pizzayı fırından çıkartıp bekletmeden üzerini taze adaçayı ve biberiye yaprakları ile süsleyin. 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin ve çam fıstıklı sos ile servis yapın.