Flag

Fırında İrmik Tatlısı

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
100 dk.
İrmik tatlısı ve baklavalık yufkalarla hazırlanan şuruplu tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker İrmik Tatlısı
2 su bardağısüt
1portakal kabuğu rendesi
25 gmargarin
0,5 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
Şurup
0,5 su bardağıtoz şeker
1 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Yufka
15 adetbaklavalık yufka
50 geritilmiş tereyağı
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığıkırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

1

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve portakal kabuğu rendesini bir tencereye alın. Üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Kuru üzümleri ikiye kesin. Cevizler ile birlikte irmik tatlısına ekleyin ve karıştırın.

2

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


13 adet baklavalık yufkayı aralarına tereyağı sürerek kenarları dışarıda kalacak şekilde kalıba yerleştirin. Üzerine hazırladığınız dolguyu yayın. Kalan 2 adet yufkayı tereyağı ile yağlayıp tatlının üzerine koyun. Dışta kalan yufkaları içe doğru sararak kenar oluşturun. Üzerine tereyağı sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat bekletin. Tatlıyı kalıptan çıkarıp servis tabağına alın, Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.