Flag

Islak Kek

Yaklaşık 10 kişilik
Orta
100 dk.
En lezzetli ve pratik ıslak kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kare kalıp (24x24 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
3 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağısüt
1 çay bardağısıvı yağ
Islatmak için
3 su bardağısüt
2 yemek kaşığıtoz şeker
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Süslemek için
1 - 2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba alın. Üzerine kakao ve hamur kabartma tozunu ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ekleyerek düşük devirde toplam 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

3

Islatma karışımı

Kek pişerken ıslatma karışımını hazırlayın. Sütü bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve kakaoyu ekleyin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın. Çikolata parçalarını ekleyip eriyinceye kadar yaklaşık 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve kabuk tutmaması için arada karıştırın.


Keki fırından çıkarın. 5 dakika sonra çöp şiş veya kürdan ile birçok yerinden delin ve üzerine ılık ıslatma karışımını gezdirerek dökün. Soğumaya bırakın.


Soğuyan keki dilimleyin. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyin ve servis yapın.