Flag

Islak Kurabiye

Yaklaşık 25 - 30 adet
Kolay
80 dk.
Kakaolu şuruplu kurabiye. Sunumlar için farklı, leziz, şerbetli bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Şurup
1,5 su bardağıtoz şeker
1,5 su bardağısu
1 yemek kaşığılimon suyu
Hamur
125 gyumuşak margarin
1yumurta
0,5 su bardağıtoz şeker
0,5 su bardağısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 - 4 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
2 - 2,5 su bardağıun

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Şurubun hazırlanışı

Su ve toz şekeri bir tencereye alın, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynama başladığında ocağı kısın ve limon suyunu ilave edin. 3 dakika daha kaynatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C


Margarin, yumurta, toz şeker, sıvı yağ, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın. Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizde yuvarlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkardığınız kurabiyeleri bekletmeden soğuk şuruba teker teker batırıp çıkarın. Soğutup servis yapın.