Flag

Kaju Fıstıklı Çilekli Kup

2 - 3 kup
Kolay
30 dk.
Kaju fıstıklı ballı çıtırlar ve çilekli puding ile hazırlanan kup tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu için
2 su bardağıçiğ kaju fıstığı
25 geritilmiş tereyağı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığıbal
Puding için
1 poşetDr. Oetker Çilekli Puding
3,5 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Dolgunun hazırlanışı ve pişirme

Kaju fıstıklarını mutfak robotunda toz haline gelinceye kadar öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı, şekerli vanilin ve balı ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Fırın tepsisine bastırmadan yayın ve hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 5 - 6 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

3

Pudingin hazırlanışı

Süt ve pudingi bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar hafifçe karıştırın.

4

Kupların hazırlanışı ve servis

Soğuyan kajulu karışımı eliniz ile iri parçalara kırın. Yarısını kuplara paylaştırın. Üzerlerine pudingin yarısını paylaştırın. Sonra kalan kaju ve pudingleri doldurun. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.