Flag

Lavantalı Eklerler

Yaklaşık 12 - 14 adet
Orta
220 dk.
Lavantalı tavukgöğsü dolgulu eklerler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1,5 çay bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Buğday Nişastası
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağısu
1 tatlı kaşığıtoz şeker
50 gmargarin
2yumurta
Dolgu
2 tatlı kaşığılavanta çiçeği
2,5 su bardağısüt
0,5 su bardağıyaban mersini (blueberry)
0,5 su bardağısu
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
25 gmargarin
Üzeri için
1 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
Süslemek için
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
5 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1 - 2 çay kaşığısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 210 °C

Turbo pişirme: 200 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Su, toz şeker ve margarini bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Hazırladığınız un karışımını kaynayan margarinli suya tek seferde ekleyin. Oluşan hamuru kısık ateşte 1-2 dakika süre ile karıştırarak pişirin. Hamuru ocaktan alın ve çırpma kabına koyun. Yaklaşık 10 dakika sonra kabuk tutmaması için üzerini kapatın ve soğumaya bırakın. Yumurtaları soğuyan hamura teker teker ekleyerek mikserin çırpıcı uçları ile 6-7 dakika çırpın. Hamuru 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun, fırın tepsisine 7-8 cm uzunluğunda aralıklı sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Kremada kullanılacak olan 2,5 su bardağı sütün içine 2 tatlı kaşığı lavanta çiçeğini koyun, karıştırıp buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Süre sonunda süzün.


Yarım su bardağı yaban mersinini bir kaseye alın ve üzerine yarım su bardağı suyu dökün. 10 dakika bekletip suyunu kullanmak üzere süzün.


Hazırladığınız 2,5 su bardağı lavantalı sütü bir tencereye alın. 4-5 yemek kaşığı yaban mersini suyu ekleyin ve üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ekleyin ve ocağı kısın. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.


Eklerleri ortadan enlemesine ikiye kesin. Soğuyan tavukgöğsünü krema sıkma torbasına doldurun. Eklerlerin içine doldurun ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

1 su bardağı pudra şekerini derin bir kaseye eleyin. Karıştırarak glazür kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 4-5 tatlı kaşığı yaban mersini suyu ekleyin. Tatlı kaşığı ile eklerlerin üzerine kaplayacak şekilde dökün. 10-15 dakika bekletin.


1 yemek kaşığı pudra şekerini yeşil jel renklendirici ve su ile karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesip eklerlerin üzerine lavanta çiçeği dalları çizin ve servis yapın.