Flag

Meyve Parçalı Baton Kek

Yaklaşık 10 dilim
Kolay
120 dk.
Üzüm, kayısı, incir ve portakal kabuğu içeren meyve parçaları ile hazırlanan kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Hamur
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 çay bardağısüt
1 çay bardağısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 paketDr. Oetker Karışık Meyve Parçaları

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker, süt, sıvı yağ ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Un karışımını ekleyin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Üzerine meyve parçalarını ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika


Pişirme süresinin 15. dakikasında hamurun üzerini bıçakla uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.


Fırından aldığınız keki 10-15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerine koyun. Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.