Flag

Meyveli Rokoko

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Kolay
20 dk.
İdeal yaz tatlısı tarifi. Az malzeme ile hazırlanan tarifimizi yapması çok kolay.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Rokoko için
1 paketDr. Oetker Rokoko
3 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 paketDr. Oetker Karışık Meyve Parçaları
Üzeri için
1,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Kalıbın taban ve yanlarını streç film ile kaplayın.

2

Rokokonun hazırlanışı

1,5 cay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine vanilinli tatlı karışımını boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Üzerine meyve parçalarını ekleyip kaşık ile karıştırın. Kremayı kalıbın içine alın ve kaşık ile düzgünce yayın. 1,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine çikolatalı tatlı karışımı poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kremayı kalıptaki beyaz kremanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Streç film ile kapatıp dondurucuya alın ve en az 4 saat bekletin.

3

Üzerinin hazırlanışı

1,5 çay bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine çikolatalı sos karışımını boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

4

Servis

Tatlıyı dondurucudan ve kalıbından çıkarıp bir servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu dökün. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.