Flag

Narlı Tart

10 dilim
Orta
40 dk.
Pastacı kreması dolgulu kakaolu narlı tart.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir Oval Pişirme Çerçevesi 26-38 cm

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 - 1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 tutamtuz
1yumurta akı
125 gsoğuk tereyağı (küp şeklinde doğranmış)
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Pasta jölesi
1 poşetDr. Oetker Kırmızı Pasta Jölesi
8 yemek kaşığıtoz şeker
2 su bardağısu
1 su bardağıayıklanmış nar

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalıbın ölçüsünü 30 cm boyutuna ayarlayın ve tepsiye koyun. Kalıbın kenarlarını margarin ile yağlayın.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri, kakao ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine yumurta akı ve soğuk tereyağı parçalarını ekleyip fazla ezmeden parmak uçları ile yoğurun. Hamurun yarısını kalıbın içine yayın. Kalan hamur ile parmaklarınız ile hafifçe bastırarak kalıbın iç kısmına 3 cm yüksekliğinde kenar oluşturun. Tepsi ile birlikte buzdolabına alın ve 10-15 dakika bekletin. 


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve pastacı kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile 3 dakika çırpın. Buzdolabında beklettiğiniz hamuru çıkarın ve çatal ile birçok yerinden delin. Hazırladığınız kremayı hamurun üzerine yayın ve pişirin. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. 

4

Pasta jölesi

Pasta jölesi ve toz şekeri bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine suyu ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Arada karıştırarak 20 dakika soğutun. Soğuyan tartın üzerine nar tanelerini serpin. Üzerine beklettiğiniz pasta jölesini kaşık ile azar azar dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.