Flag

Neşeli Bulmaca

Yaklaşık 4 porsiyon
Kolay
180 dk.
Bulmacalar sizi lezzetli puding kulelerine götürüyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Puding
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağısüt
25 gmargarin
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Süslemek için
40 gbeyaz çikolata
1 paketDr. Oetker Süsleme Glazürü
4 - 5 adetrenkli ip şekerlemeler

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
Picture - Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1

Hazırlanışı

Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine kakao'lu puding poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin.


Ocaktan alıp su ile hafif ıslatılmış 3-4 kaseye, aralara badem parçaları koyarak paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat  bekletin.

2

Süsleme

Pişirme kağıdı üzerine kurşun kalem ile değişik deniz hayvanları çizin ve kalem izinin çikolataya bulaşmaması için pişirme kağıdını ters çevirin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Erimiş çikolatayı çizdiğiniz şekillerin üzerine yayın. Buzdolabında donuncaya kadar bekletin.

3

Dikdörtgen bir servis tabağına kasedeki pudingleri ters çevirin. Çikolatadan hazırladığınız hayvan şekillerinin üzerine süsleme glazürü tüpleri ile isimler yazın.


Hayvan şekilli çikolataları servis tabağına yerleştirin. İp şekerlemeler ile pudingler ve çikolatalar arasında labirent yollar yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.