Flag

Patatesli Ekmekler

15 adet
Orta
140 dk.
Patetesli yumuşacık ekmekler nasıl yapılır? Maya ile hazırlanan hamuru piştiğinde pufidik ekmekçiklere dönüşüyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Ekmeklerinizi portakal reçeli dolgulu da hazırlayabilirsiniz. Hamuru 15 parçaya böldüğünüzde, elinizle açın, ortasına portakal reçeli koyup içinde kalacak şekilde tekrar kapatın ve yuvarlayın.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3,5 - 4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
2 adetpatates (haşlanmış orta boy)
1yumurta
1yumurta akı
1 çay bardağıılık süt
1 çay bardağısıvı yağ
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 tutamtuz
1 tatlı kaşığımahlep
3 yemek kaşığılimon suyu
1limon kabuğu rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ile karıştırın. Üzerine kabuklarını soyup rendelediğiniz patatesleri ilave edin. 1 yumurta, 1 yumurta akı, süt, sıvı yağ, pudra şekeri, tuz, mahlep, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurun ve 15 eşit parçaya bölün. Yuvarlayarak tepsiye sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 25 dakika daha bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Ekmeklerinizi portakal reçeli dolgulu da hazırlayabilirsiniz. Hamuru 15 parçaya böldüğünüzde, elinizle açın, ortasına portakal reçeli koyup içinde kalacak şekilde tekrar kapatın ve yuvarlayın.