Flag

Pepeçura

Yaklaşık 5 - 6 porsiyon
Orta
120 dk.
Kokulu siyah üzüm suyu ile hazırlanan üzüm peltesi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1,5 kgkokulu siyah üzüm
4 su bardağısu
3 yemek kaşığıtoz şeker
2 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
4 yemek kaşığımısır unu
0,5 su bardağısu
Üzeri için
0,5 su bardağıfındık kırığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ön hazırlık

Üzümleri ayıklayıp iyice yıkayın. Derin bir tencereye alıp üzerine 4 su bardağı suyu ekleyin ve orta ateşte pişirin. Kaynama başladıktan sonra ocağı kısın, yaklaşık 10-15 dakika daha kaynatın. Derin bir tencerenin üzerine süzgeç koyun, kaynattığınız üzümleri ocaktan alıp bekletmeden süzgece boşaltın. Süzgeçteki üzümleri sadece kabuklar kalıncaya kadar kaşık ile ezerek geçirin.

2

Peltenin hazırlanışı ve servis

Toz şeker, mısır nişastası ve mısır ununu bir kaseye alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine yarım su bardağı suyu ilave edin ve iyice karıştırın. Karıştırarak yavaşça tenceredeki üzüm suyuna ilave edin. Orta ateşte arada karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 5 dakika daha arada karıştırarak pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Üzerlerine fındık kırığı serpin ve servis yapın.