Flag

Peynirli Sucuklu Dilimler

Yaklaşık 12 dilim
Orta
150 dk.
Zengin iç malzemesi ile lezzetli bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 - 2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 gyumuşak margarin
0,5 çay bardağıyoğurt
1 tatlı kaşığıtuz
İç malzeme
1,5 su bardağırendelenmiş beyaz peynir
50 gküp şeklinde doğranmış sucuk
50 gküp şeklinde doğranmış sosis
0,5 çay bardağıince doğranmış maydanoz
0,5 çay bardağıince doğranmış dereotu
3 adetince doğranmış yeşilbiber
Üzeri için
1yumurta
0,5 çay bardağısüt

Ürünü incele

1

Hamurun hazırlanışı

Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp eleyin.  Margarin, yoğurt ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

3

İç malzeme ve pişirme

Rendelenmiş peyniri sucuk, sosis, dereotu, maydanoz ve yeşilbiber ile karıştırın. Hamurun yarısını elinizle bastırarak kalıba yayın. Üzerine iç malzemeyi yayın. Kalan hamuru merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın, ince şeritler şeklinde kesin ve malzemenin üzerine sepet örgüsü şeklinde sıralayın.


Yumurtayı süt ile iyice çırpın. Bir fırça yardımı ile hamurların üzerine sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.