Flag

Portakallı Supangle

Yaklaşık 12 dilim
Orta
220 dk.
Portakal şuruplu kek üzerinde supangle ikramı..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)

Malzemeler

Hamur
100 gmargarin
0,5 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
2yumurta
1 su bardağıDr. Oetker Sade Kek Karışımı
1portakal kabuğu rendesi
Islatmak için
1 çay bardağıportakal suyu
1 yemek kaşığıtoz şeker
1portakal kabuğu rendesi
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Supangle
2,5 su bardağısüt
25 gmargarin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
Picture - Dr. Oetker Supangle
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarini mikser ile 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek her birini 30 saniye çırpın. Sade kek karışımı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 dakika


Fırından çıkardığınız keki 5 dakika bekletin.

3

Şurup

Portakal suyu, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini iyice karıştırın.kekin üzerine şurubu yayarak dökün ve soğumaya bırakın.

4

Supanglenin hazırlanışı ve servis

Supangleyi süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başladığında margarini ekleyin, ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika bekletin ve kekin üzerine yayın.


Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın, 2-3 saat soğutup dilimleyerek servis yapın.