Flag

Pudingli Mangolu Kup

Yaklaşık 3 - 4 kup
Orta
30 dk.
Jelatinli mango püresi ve vanilyalı puding ile hazırlanan kup tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Mangolu karışım
1 adetmango
1 çay bardağısu
2 - 3 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Jelatin
Pudingli karışım
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
0,5 su bardağıkrema (%35 yağlı)
3 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Jelatin
1

Mangolu karışımın hazırlanışı

Mangonun kabuğunu soyun ve mutfak robotunda püre haline getirin. Bir tencereye alıp üzerine su ve toz şekeri ekleyin. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın jelatini ilave edin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Kupları kenarlı bir tepsi veya muffin kalıbına eğik olarak oturtun. Hazırladığınız mangolu karışımı, kupların yarısı dolacak şekilde paylaştırın. Buzdolabına alın ve donuncaya kadar yaklaşık 1-2 saat bekletin. 

2

Pudingin hazırlanışı

Krema ve sütü bir tencereye alın. Üzerine pudingi ekleyin ve orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve başka bir kaba aktarın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Donan mangolu karışımların üzerine paylaştırın ve buzdolabında 1 saat bekletin. Arzuya göre mango dilimleri ile süsleyin ve servis yapın.