Flag

Sebzeli Muffin

12 adet
Kolay
60 dk.
Glutensiz tarif hazırlamak isteyenler için taze soğanlı biberli bir muffin seçeneği.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
12'li muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
3 su bardağımısır unu
1 poşetDr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
2yumurta
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıtuz
0,5 çay bardağızeytinyağı
2 su bardağıılık süt
3 - 4 adettaze soğan (ince doğranmış)
0,5 demetince doğranmış maydanoz
2 adetküp şeklinde doğranmış kırmızıbiber
1 adetküp şeklinde doğranmış yeşilbiber

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya (gluten içermez)
1

Ön hazırlık

Muffin kalıbının iç kısımlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Mısır unu ve mayayı çırpma kabına alın ve kaşık ile karıştırın. Üzerine yumurta, toz şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık sütü ekleyin. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Taze soğan, maydanoz, kırmızıbiber ve yeşilbiberi ilave edip kaşık ile iyice karıştırın.


Hamuru muffin kalıbına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp ılık veya soğuk servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.