Flag

Sevimli Yıldızlar

Yaklaşık 25 adet
Orta
40 dk.
Şekerlemeler ve fındıklı çikolatalar taşıyan lezzetli portakallı yıldız kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
1 çay bardağıöğütülmüş fındık
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
30 grendelenmiş bitter çikolata
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
3 yemek kaşığısüt
Hamur
250 gun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 gDr. Oetker Pudra Şekeri
1portakal kabuğu rendesi
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
125 gyumuşak margarin veya tereyağı
1yumurta
Süslemek için
1 paketDr. Oetker Süsleme Glazürü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1

Dolgunun hazırlanışı

Öğütülmüş fındık, kakao, çikolata rendesi ve pudra şekerini bir kaseye alıp karıştırın. Sütü ilave edin ve iyice karıştırın. Bu karışımdan eliniz ile küçük parçalar alıp şekillendirin.

2

Hamurun hazırlanışı

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Pudra şekeri, portakal kabuğu rendesi, şekerli vanilin, tereyağı veya margarin ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamuru pişirme kağıdı üzerinde 4-5 mm kalınlığında açın. 9 cm çapında yıldız şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin. Etrafındaki hamurları toparlayıp şekilleri kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Hazırladığınız çikolatalı fındıklı parçalardan veya renkli şekerlemelerden koyarak yıldızların birer çıkıntısını kol şeklinde üzerlerine doğru katlayın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 13 - 15 dakika


Fırından alın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Soğuyan kurabiyelere süsleme glazürü ile gülen surat ve göz çizip servis yapın.