Flag

Tam Buğday Unlu Pratik Ekmek

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Kolay
80 dk.
Hızlı maya ile hızlı ekmek yapımı. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu ekmek kahvaltıya yetişir.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Hamur
250 gun
250 gtam buğday unu
1 poşetDr. Oetker Hızlı Maya
1 tatlı kaşığıtuz
2 yemek kaşığısıvı yağ
1,5 su bardağıılık su

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Hızlı Maya
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tam buğday unu, maya ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru kalıba alın ve eliniz ile bastırarak yayın. Üzerini keskin bir bıçak ile 5-6 yerinden 2-3 mm derinliğinde kesin. 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 55 dakika


Fırından aldığınız ekmeği 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.