Tarhanayı derin bir kaseye alıp üzerini kapatacak su ekleyin. Tarhana eriyinceye kadar kaşık ile iyice karıştırın ve 5-10 dakika bekletin.
Tereyağını tencerede eritip salçayı ilave edin. Kaşık ile karıştırarak hafifçe kavurun. Üzerine suda erittiğiniz tarhanayı ve 4-5 su bardağı suyu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Arzuya göre servis sırasında üzerine kızdırılmış tereyağı ile karıştırılmış pul biber ve nane dökebilirsiniz.
İlgili Tarifler
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular
Tuzlular
Hazırlama:20 dk.4 kişilik