Flag

Tel Kadayıflı Sultan Lokumu Tatlısı

Yaklaşık 20 - 22 adet
Orta
40 dk.
Hurma parçaları içeren sultan lokumu tatlısı kavrulmuş kadayıf ile kaplanıyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Üzeri için
100 gçiğ tel kadayıf
50 gtereyağı
2 - 3 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı
Sultan lokumu için
5 adethurma
1 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağıirmik
0,5 çay bardağıun
2,5 su bardağısüt
25 gtereyağı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Tel kadayıflarının hazırlanışı

Kadayıfları 0,5 cm uzunluğunda kesin. Tereyağını orta ısıdaki ocakta eritin. Kadayıfları ilave edip rengi altın sarısı oluncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alın. Soğuduktan sonra Antep fıstıklarını ilave edin ve karıştırın.

2

Sultan lokumu tatlısının hazırlanışı

Hurmaları küçük küpler şeklinde doğrayın.

Toz şeker, irmik ve unu tencereye alın. İyice karıştırın. Sütü ilave edip orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, tereyağı ve şekerli vanilini ilave edip karıştırın. 5 dakika bekletip krem şantiyi ilave edin ve 2-3 dakika karıştırın. Hurmaları ekleyip karıştırın ve 35-40 dakika soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme

Kadayıflı karışımı geniş bir tabağa alın. İki yemek kaşığı yardımı ile tatlıdan bir parça alıp kadayıfların üzerine alın. Tatlının üzerini kaplayacak şekilde eliniz ile kadayıf serpin ve tatlıyı avucunuzda nazikçe yuvarlayıp servis tabağına alın. Tamamını bu şekilde hazırlayın. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.