Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Püf Noktaları

  • Şeker hamuru öncelikle yoğurularak yumuşatılır.
  • Şeker hamuru çok kuru olursa, açmak, işlemek ve şekil vermek güçleşir.
  • Merdane ile açma sırasında tezgah üzerine az miktarda nişasta serpilmelidir.
  • Nişasta serpilmiş tezgahta şeker hamuru açarken nişastalı kısım altta kalıcak şekilde açılır ve pasta yada muffinlerin üzerine bu şekilde yerleştirilir.
  • Şeker hamuru çabuk kirlenip dışardan toz alacağı için tezgah üzeri, eller ve kulanılan ekipmanlar temiz olmalıdır.
  • Pasta kaplandıktan sonra veya her işlemden sonra hamurun üzerindeki kalan nişasta, şeker gibi fazlalıklar ince bir fırça ile sürülmelidir.
  • Çiçek, çeşitli hayvan figürleri yapılabilir, bunları birbirine veya ana hamurun üzerine, zemine yapıştırmak için az miktarda su kullanılabilir. Suyu ince uçlu fırça ile sürmek gerekir. Su ile yapışamayacak kadar ağır olan parçalar küçük kürdan parçaları ile sabitlenebilir.
  • Kek, pandispanya, kurabiye gibi taşıyıcı zeminler bir gün önceden pişirilebilir, şekillendirilerek krema ile pasta hazırlayıp buzdolabında bekletilebilir, ertesi gün şeker hamuru ile kaplanması kolaylık sağlayabilir.
  • Pastanızı direk servis yapacağınız altlık yada tabak üzerinde kaplayınız. Şeker hamuru ile kapladıkdan sonra taşıma sırasında bozulmalar olabilir.

Nasıl yardımcı olabiliriz?


Sık sorulan sorular için tıklayınız.
Püf Noktalar

Pasta Kaplama

Püf Noktalar

Şeker Hamuru Renklendirme