Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Acı Badem Kurabiyesi

(0)
4 42 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Klasik, pastane usulü acı badem kurabiyesi tarifi.

Yaklaşık 18 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Acı Badem Kurabiyesi

Malzemeler:

2 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Acı Badem
250 g öğütülmüş fındık

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Karışımın hazırlanışı ve pişirme

Yumurta aklarını cam bir çırpma kabına alın ve mikserin düşük devrinde 5-10 saniye çırpın. Mikseri yüksek devre alın, toz şekeri azar azar ilave ederek 2 dakika çırpın. Aromayı ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Öğütülmüş fındığı dört seferde ilave ederek spatula ile köpüğünü söndürmeden alttan üste doğru hafifçe karıştırın. Yumuşak olan bu karışımdan elinizi su ile ıslatarak cevizden daha büyük parçalar alın, yuvarlayın ve fırın tepsisine koyun. Karışımın tamamını bu şekilde hazırlayıp aralıklı sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Daha sonra fırın tepsisinden alın ve servis tabağına sıralayın.