Flag

Ah Kalbim

6 adet
Orta
170 dk.
Sevgililer günü için lezzetli bir tarif...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
6'lı Kalp Muffin Kalıbı

Malzemeler

Hamur
275 gun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığısu
150 gyumuşak margarin
Dolgu
200 gdondurulmuş böğürtlen
3 - 4 yemek kaşığıtoz şeker
2 - 3 yemek kaşığıfındık kırığı
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
250 mlsüt buzdolabında soğutulmuş
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Hamur

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, su ve margarini ilave edip iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Böğürtlenin hazırlanışı

Böğürtlen ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 5 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Böğürtlenleri bir süzgüye alarak suyunu ve tanelerini birbirinden ayırın.

3
Picture - DSC_3236.jpg

Kalıbı margarin ile iyice yağlayın. Fırını ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

4

Şekillendirme ve pişirme

Hamuru buzdolabından çıkarıp hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Her birini elinizle bastırarak kalp şekillerin içlerini kaplayacak şekilde yayın.


Picture - ah-sekillendirme.jpg

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kalıp içindeki hamurların üzerine fındık kırıklarını serpin ve süzdüğünüz böğürtlen tanelerini sıralayın. Üzerlerine pastacı kremasını yayın ve belirtilen fırın ayarında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğutun. Kalpleri kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.

5

Süsleme ve servis

Süzdüğünüz böğürtlen suyunun üzerine su ilave ederek 1 su bardağına tamamlayın. Tencereye boşaltıp nişastayı ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince kalpleri süsleyin.