Ah Kalbim

(0)
1 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sevgililer günü için lezzetli bir tarif...

6 adet

pratik 60 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Ah Kalbim

Hamur:

275 g un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı su
150 g yumuşak margarin

Dolgu:

200 g dondurulmuş böğürtlen
3 - 4 yemek kaşığı toz şeker
2 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
250 ml süt buzdolabında soğutulmuş
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası

Kalıp:

6'lı Kalp Muffin Kalıbı
recipe.download.for.recipe

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamur

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, su ve margarini ilave edip iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Böğürtlenin hazırlanışı

Böğürtlen ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 5 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Böğürtlenleri bir süzgüye alarak suyunu ve tanelerini birbirinden ayırın.

3

Kalıbı margarin ile iyice yağlayın. Fırını ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

4

Şekillendirme ve pişirme

Hamuru buzdolabından çıkarıp hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Her birini elinizle bastırarak kalp şekillerin içlerini kaplayacak şekilde yayın.

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kalıp içindeki hamurların üzerine fındık kırıklarını serpin ve süzdüğünüz böğürtlen tanelerini sıralayın. Üzerlerine pastacı kremasını yayın ve belirtilen fırın ayarında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğutun. Kalpleri kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.

5

Süsleme ve servis

Süzdüğünüz böğürtlen suyunun üzerine su ilave ederek 1 su bardağına tamamlayın. Tencereye boşaltıp nişastayı ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince kalpleri süsleyin.

*Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.