Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ah Kalbim

recipe-Ah Kalbim
(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sevgililer günü için...

6 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ah Kalbim

Hamur:

275 g un
½ çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı su
150 g yumuşak margarin

Dolgu:

200 g dondurulmuş böğürtlen
3 - 4 yemek kaşığı toz şeker
2 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
250 ml süt buzdolabında soğutulmuş
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası

Kalıp:

6'lı Kalp Muffin Kalıbı *
Tariflerden indir

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamur:

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, su ve margarini ilave edip iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Böğürtlenin hazırlanışı:

Böğürtlen ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 5 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Böğürtlenleri bir süzgüye alarak suyunu ve tanelerini birbirinden ayırın.

3

Kalıbı margarin ile iyice yağlayın. Fırını ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

4

Şekillendirme ve pişirme:

Hamuru buzdolabından çıkarıp hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Her birini elinizle bastırarak kalp şekillerin içlerini kaplayacak şekilde yayın.

2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kalıp içindeki hamurların üzerine fındık kırıklarını serpin ve süzdüğünüz böğürtlen tanelerini sıralayın. Üzerlerine pastacı kremasını yayın ve belirtilen fırın ayarında pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarıp soğutun. Kalpleri kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.

5

Süsleme ve servis:

Süzdüğünüz böğürtlen suyunun üzerine su ilave ederek 1 su bardağına tamamlayın. Tencereye boşaltıp nişastayı ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince kalpleri süsleyin.

*Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.

Beslenme bilgileri * Ah Kalbim

Porsiyon / Servis 100 g / ml