Flag

Ahududulu İrmik Tatlısı

6 adet
Orta
140 dk.
Ahududu pelteli, bademli irmik tatlısı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Pelte için
2 su bardağıdondurulmuş ahududu
1,5 su bardağısu
1,5 çay bardağıtoz şeker
2 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
İrmik tatlısı
1 poşetDr. Oetker İrmik Tatlısı
2,5 su bardağısüt
25 gtereyağı
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Süslemek için
badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ön hazırlık

8 cm çapındaki 6 adet cam kasenin içini su ile ıslatın.

2

Peltenin hazırlanışı

Ahududu, su, toz şeker ve mısır nişastasını bir tencereye alın. Mısır nişastası eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve kaselerin yarısı dolacak şekilde paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.

3

İrmik tatlısının hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın. Üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tereyağını ilave edin. 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme ve servis

Soğuyan irmik tatlısına bademleri ilave edin ve karıştırın. Soğuk peltelerin üzerine paylaştırın. Üzerlerini düzeltin ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.

5

Servis

Soğuyan tatlıları kenarlardan hava aldırarak servis tabaklarına ters çevirin. Üzerlerini badem ile süsleyin ve servis yapın.