Flag

Ahududulu Limonlu Parfe

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Orta
20 dk.
Dr. Oetker Limonlu Şeker eklenerek hazırlanan ahududulu kedidili bisküvili parfe.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Parfe karışımı
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağısüt
1yumurta sarısı
5 - 6 adetkedidili bisküvi
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Limonlu Şeker
1 su bardağıahududu
Ahududulu sos
1 su bardağıdoğranmış ahududu
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 - 1,5 çay kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Pudingin hazırlanışı

2,5 su bardağı süt, yumurta sarısı ve pudingi bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

2

Parfe karışımının hazırlanışı

Kalıbın içine ve yanlarına streç film serin. Kedidili bisküvileri iri parçalara kırın. Soğuyan pudingi mikser ile 2 dakika çırpın. Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine puding ve limonlu şekeri ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine kedidili bisküvi ve ahududuları ilave edip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve yayın. Üzerini streç film ile kapatın ve dondurucuda 5-6 saat bekletin.

3

Ahududulu sosun hazırlanışı

Ahududuları bir kaba alın ve erimesi için yaklaşık 15-20 dakika bekletin.


 Eriyen Ahududuları, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Servis

Parfeyi dondurucudan çıkarıp 10 dakika bekletin. Kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız ahududulu sosu döküp bekletmeden dilimleyerek servis yapın.