Flag

Ahududulu Muhallebili Parfe

Yaklaşık 10 dilim
Orta
290 dk.
Sıcak yaz günleri için ferahlatıcı bir tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Taze yerine dondurulmuş ahududu da kullanabilirsiniz. Ahududuları çözülmeden kremaya ekleyin.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Tradition Serisi Geyik Sırtı Kek Kalıbı (30 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Muhallebi
3 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağıahududu
Üzeri için
70 gbitter çikolata
ahududu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Muhallebi
1

Muhallebinin hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine muhallebi poşetini boşaltın. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.

2

Şekillendirme

Kalıbın içini streç film ile kaplayın. Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyin ve mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesi ve ahududuları ilave edip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın, üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Tatlıyı dondurucudan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın. Çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve tatlıyı süsleyin. Üzerine ahududuları sıralayın ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Taze yerine dondurulmuş ahududu da kullanabilirsiniz. Ahududuları çözülmeden kremaya ekleyin.