Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ahududulu Muhallebili Parfe

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sıcak yaz günleri için ferahlatıcı bir tatlı.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ahududulu Muhallebili Parfe

Malzemeler:

1 poşet Dr. Oetker Muhallebi
3 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı ahududu

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
ahududu

Kalıp:

Dr. Oetker Tradition Serisi Geyik Sırtı Kek Kalıbı (30 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Muhallebinin hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine muhallebi poşetini boşaltın. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve karıştırarak soğutun.

2

Şekillendirme

Kalıbın içini streç film ile kaplayın. Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyin ve mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesi ve ahududuları ilave edip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın, üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Tatlıyı dondurucudan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın. Glazürü sudan maşa ile çıkarın, kenarından kesin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve tatlıyı süsleyin. Üzerine ahududuları sıralayın ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.