Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ahududulu Parfe

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tavukgöğsü ve bitter çikolatalı puding ile hazırlanan ahududulu böğürtlen soslu parfe.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ahududulu Parfe

Parfe karışımı:

1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağı süt
25 g margarin
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 su bardağı ahududu

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
8 - 10 adet ahududu

Kalıp:

Ayarlanabilir yuvarlak pişirme çerçevesi (16-30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Tavukgöğsünün hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğumaya bırakın.

2

Pudingin hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü tencereye alıp üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan aldıktan sonra arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun.

3

Krem şantinin hazırlanışı

Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın.

4

Parfenin hazırlanışı ve servis

Soğuyan tavukgöğsünü mikserin orta devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine krem şantinin yarısını ekleyip 2 dakika daha çırpın. Kalan krem şantiyi pudingin üzerine ekleyin. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Kalıbı 18 cm boyutuna ayarlayın ve düz bir servis tepsisine oturtun. Hazırladığınız iki ayrı karışımı aralara ahududu sıralayarak kalıba kat kat dökün ve yayın. Üzerini streç film ile kapatıp dondurucuda 5-6 saat bekletin.

Tatlıyı buzluktan çıkarıp 5-10 dakika bekletin. Bir bıçak ile kenarından sıyırarak çemberden ayrılmasını sağlayın ve çemberi çıkarın. Üzerine ahududuları sıralayıp böğürtlen sosu dökün ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.