Flag

Ahududulu Pasta

Yaklaşık 10 dilim
Orta
180 dk.
İnce bir taban, üzeri limonlu krema ve üst süsleme ahududu ile tamamlanmış pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Taban
0,5 su bardağıfındık ezmesi
1 su bardağıyulaf ezmesi
0,5 su bardağıöğütülmüş badem
Krema
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0.5limon kabuğu rendesi
Üzeri için
2 su bardağıdondurulmuş ahududu
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağısu
40 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı 40
1 poşetDr. Oetker Hızlı Nişasta

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı 40
1

Tabanın hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın.


Fındık kremasını benmari yöntemi ile eritip yulaf ezmesi ve öğütülmüş bademleri ilave edin. Karıştırıp bekletmeden kalıbın tabanına yayın. Kaşığın tersi ile bastırarak düzeltin

2

Kremanın hazırlanışı

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın ve hazırladığınız tabanın üzerine yayın.

3

Süsleme ve servis

Ahududuları çözülünceye kadar süzgüde bekletin. Daha sonra pasta kremasının üzerine sıralayın. Toz şeker, su ve jel renklendiriciyi bir kaba alın. El çırpıcısı ile karıştırın. Nişastayı azar azar ilave ederek 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın ve kaşık ile ahududuların üzerine yayın. Buzdolabında 2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.