Flag

Ahududulu Soğuk Pasta

Yaklaşık 8 dilim
Orta
360 dk.
Vanilyalı puding, ahududu ve krem şanti ile dondurularak hazırlanan lezzetli bir tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Ahududulu karışım
300 gahududu
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Pudingli karışım
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
Dolgu
10 - 15 adetahududu
2 yemek kaşığıiri kırılmış badem
Çikolatalı sos
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt
Süslemek için
10 adetahududu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Sos
1

Ahududulu karışımın hazırlanışı

Kalıbın içini streç film ile kaplayın. Ahududu ve toz şekeri mutfak robotuna alın ve püre haline getirin. 1,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şantinin yarısını ayrı bir kaba alın ve buzdolabında bekletin. Çırpma kabındaki krem şantinin üzerine hazırladığınız ahududu püresini ilave edin ve 2 dakika çırpın. Karışımı kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 30 dakika bekletin.

2

Pudingli karışım

1,5 su bardağı sütü ve 1 su bardağı kremayı bir tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp bir çırpma kabına boşaltın ve arada karıştırarak soğutun.

3

Pastanın hazırlanışı

Soğuyan pudingi mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine ayırdığınız krem şantiyi ekleyin ve 2 dakika daha çırpın.


Dondurucuda beklettiğiniz ahududulu karışımın üzerine ahududuları sıralayın ve badem kırığını serpin. Üzerine hazırladığınız pudingli karışımı dökün ve yayın. Üzerini streç film ile kapatıp dondurucuda 4-5 saat bekletin.

4

Çikolatalı sos

2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp bir kaba boşaltın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.

5

Süsleme ve servis

Pastayı kalıbından ve streç filmden çıkarıp bir servis tabağına alın. Üzerine çikolatalı sosu döküp ahududu ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.