Flag

Altın Bohça

Yaklaşık 30 adet
Zor
160 dk.
Şuruplu kazandibi dolgulu bohçalar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3 su bardağısüt
0,5 su bardağıiri kırılmış ceviz
Hamur
50 gmargarin
2 su bardağıun
1 tutamtuz
1 çay bardağıılık su
Şurup
1,5 çay bardağıtoz şeker
2,5 çay bardağısu
1 çay kaşığılimon suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Dolgu

Sütü tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Üzerine cevizi ekleyip karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisini yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Margarini kısık ateşte eritin, ocaktan alıp ılıtın. Unu eleyin, üzerine margarin, tuz ve ılık suyu ilave edip iyice yoğurun. Küçük bir tencereye 2 su bardağı su koyun. Bu suyu kaynatıp dökün. Sıcak tencerenin tabanına pişirme kağıdı yayın. Üzerine hamuru koyun, tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika bekletin. Süre sonunda hamuru tencereden alın. İkiye bölün ve her birini oklava yardımı ile ince açın. Açtığınız hamurlardan 10 cm çapında daireler kesin. Bu dairelerin ortalarına birer tatlı kaşığı kazandibi koyun. Hamurların kenarlarını üstte toplayarak bohça şekli vererek kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

3

Şurup

Toz şeker ve suyu tencereye alın, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin, ocağı kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılımaya bırakın.


Tatlıyı fırından çıkartıp 5 dakika bekletin ve üzerlerine ılık şurubu gezdirerek dökün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.