Flag

Ananas Soslu Sakızlı Muhallebi

Yaklaşık 5 - 6 porsiyon
Orta
180 dk.
Ananas püresi ile hazırlanan sos ile servis edilen sakızlı muhallebi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Sos için
1 adettaze ananas
0,5 çay bardağıtoz şeker
Muhallebi
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağısüt
25 gmargarin
Dolgu
0,5 çay bardağıiri kırılmış badem
Süslemek için
badem
taze nane

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
1

Sosun hazırlanışı

Ananasın kabuklarını soyup iri parçalara kesin ve mutfak robotunda püre haline getirin. Ananas püresi ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp kıvam alıncaya kadar kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.

2

Sakızlı muhallebinin hazırlanışı

3,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

3

Kupların hazırlanışı ve servis

Servisten önce sakızlı muhallebiyi buzdolabından çıkarın, bir çırpma kabına alın ve mikserin düşük devrinde 5 dakika çırpın. Aralara ananas sos ve badem kırığı koyarak kuplara paylaştırın. Badem ve taze nane ile süsleyip servis yapın.