Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ananaslı Bademli Crumble Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Crumble Cake ile hazırlanan pratik bir tarif.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ananaslı Bademli Crumble Kek

Hamur ve üst süsleme için:

1 paket Dr. Oetker Crumble Cake - Kırıntı Kek Karışımı
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
2 yumurta (orta boy)
7 - 8 yemek kaşığı süt
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)

Üzeri için:

300 g küp şeklinde doğranmış ananas
3 yemek kaşığı iri kırılmış badem

Kalıp:

Oval kalıp (18x23 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Üst süslemenin hazırlanışı

Üst süsleme karışımı poşetini bir çırpma kabına alın. Üzerine oda sıcaklığındaki 50 gram tereyağını ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile düşük devirde 1-2 dakika çırpın.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımı poşetini bir çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta, süt ve tereyağını ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Hamuru bir kaşık yardımı ile kalıbın tabanına yayın. Ananasları hamurun üzerin sıralayın ve bademleri serpin. Üzerine üst süsleme hamurunu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.