Flag

Ananaslı Keşküllü Kup

Yaklaşık 5 - 6 kup
Orta
20 dk.
Geleneksel lezzet modern sunumla bu tarifte buluşuyor. Tarif hazırlanışı için videomuzu izleyebilirsiniz.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Dolgu
0,5 su bardağıbadem-bütün
50 gbitter çikolata
1 adetayıklanmış taze ananas
2 yemek kaşığıtoz şeker
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
Keşkül
1 poşetDr. Oetker Keşkül
3,5 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Dolgunun hazırlanışı

Bademleri iri parçalara kesin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Bademleri ilave edip karıştırın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 15-20 dakika donması için bekletin. Daha sonra bıçak ile iri parçalara kesin.


Ananası mutfak robotunda püre haline getirin ve bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ve nişastayı ekleyip karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Keşkülün hazırlanış

3,5 su bardağı sütü tencereye alın. Üzerine keşkül poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp karıştırarak 15 dakika soğutun.

3

Kupların hazırlanışı

Keşkülü, aralara ananas püresi ve çikolatalı badem koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis yapın.