Flag

Ananaslı Parfe

Yaklaşık 10 - 12 dilim
Kolay
400 dk.
Keşkül, krem şanti, ananas ve badem ile hazırlanan parfe.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Keşkül
3 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağıküp şeklinde doğranmış konserve ananas
0,5 su bardağıiri kırılmış badem
Sos için
2 dilimkonserve ananas
1 yemek kaşığıtoz şeker
Süslemek için
2 dilimkonserve ananas (küp şeklinde doğranmış)
Yaklaşık 10 - 15 adetkabuksuz badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Keşkül
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Parfe karışımı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.


Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Soğuyan keşkülü ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika daha çırpın. Üzerine ananas ve bademi ekleyip kaşık ile karıştırın. Kalıbın içini streç film ile kaplayın. Hazırladığınız keşküllü karışımı döküp yayın. Üzerini kapatıp dondurucuda 5-6 saat bekletin.

2

Sosun hazırlanışı

2 dilim ananası püre haline getirin ve bir tencereye alın. Toz şekeri ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

3

Servis

Tatlıyı dondurucudan çıkarıp 5-10 dakika bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın. Üzerine hazırladığınız ananaslı sosu dökün, ananas dilimleri ve bademleri sıralayıp bekletmeden dilimleyerek servis yapın.