Flag

Ananaslı Sakızlı Muhallebili Tatlı

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
200 dk.
Şuruplu kek üzerinde ananas soslu ve sakızlı muhallebili farklı bir tatlı tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x28 cm)

Malzemeler

Şurup
1,5 çay bardağıtoz şeker
1,5 çay bardağısu
Hamur
2yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağısüt
25 gmargarin
Sos için
1 adettaze ananas
0,5 çay bardağıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Keki fırından çıkarıp bekletmeden üzerine soğuk şurubu dökün.

3

Sakızlı muhallebinin hazırlanışı

Sakızlı muhallebiyi 3,5 su bardağı süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp biraz soğutun ve mikserin en düşük devrinde 5 dakika çırpın. Hazırladığınız sakızlı muhallebiyi kalıptaki şuruplu kekin üzerine döküp yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

4

Sosun hazırlanışı

Ananasın kabuklarını soyup iri parçalara kesin ve mutfak robotunda püre haline getirin. Ananas püresi ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp kıvam alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.

5

Süsleme ve servis

Tatlıyı buzdolabından çıkarın ve üzerine ananas sosunu yayın. Dilimleyerek servis yapın.