Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Angry Birds Stella Pasta

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kakaolu puding, çilek ve fındık kırığı dolgulu pasta.

yaklaşık 10 - 12 kişilik

biraz zaman alır 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Angry Birds Stella Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
2 ½ su bardağı süt
1 su bardağı fındık kırığı
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış çilek

Islatmak için:

1 su bardağı süt

Kaplama:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
20 g bitter çikolata

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 45 dk.

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve şekillendirme

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

Soğuyan pandispanyayı iki yanından, alt kısmın genişliği 18 cm ve üst kısmın genişliği 12 cm kalacak şekilde orta kısımları içe doğru ovalleştirerek kesin. Elde ettiğiniz şekilli pandispanyayı enlemesine ikiye kesin ve alt katı servis tabağına alın. Kalan pandispanya parçalarını küçük küpler şeklinde kesip soğuyan pudinge ilave edin. Fındık kırıklarını da ekleyip kaşık ile karıştırın. Servis tabağındaki pandispanyayı yarım su bardağı süt ile ıslatın ve üzerine pudingi yayın. Çilekleri sıralayın, üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın ve kalan süt ile ıslatın.

4

Kaplama ve süsleme

Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 2 tatlı kaşığını bir kaba ayırın. Kalan krem şantiye kırmızı jel renklendiriciden 20 damla ilave edin ve mikser ile 5-10 saniye çırpın. 5 tatlı kaşığını ayrı bir kaba alın. Çırpma kabında kalan krem şantiye tekrar 20 damla kırmızı renklendirici ilave edip çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve ağız kısmını boş bırakacak şekilde pastanın üzerini kaplayın. Boş kalan alt kısmı açık pembe renkteki krem şanti ile kaplayın. Kalan beyaz krem şantiye 10 damla sarı jel renklendirici ilave edin, kaşık yardımı ile karıştırın, açık pembe olan kısmın üzerine üçgen şeklinde ağız yapın.

Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup ağız kısımının kenarından geçerek belirginleştirin. Pişirme kağıdı üzerine göz ve kaşları çizin. Donduktan sonra pişirme kağıdından ayırıp pastanın üzerine yerleştirin. Pastayı buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Angry Birds Stella Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın