Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Annelerin En Güzeline

(0)
5 4 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Renkli muffinler ile hazırlanan çiçek saksısı.

10 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Annelerin En Güzeline

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
75 g yumuşak margarin
0,5 su bardağı süt
1 yeşil limon kabuğu rendesi (lime)

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos
0,5 çay bardağı fındık kırığı

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş krema
5 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
20 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Kalıp:

Renkli kağıt muffin kalıbı (5 cm)

Süslemek için:

Kağıt muffin kalıbı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kağıt muffin kalıplarını muffin kalıbına sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170°C

Turbo pişirme: 160°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın, mikser ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Margarini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Mikserin düşük devrinde çırpmaya devam ederek süt, un karışımı ve limon kabuğu rendesini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Süre sonunda muffinleri fırından alın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu

Soğuyan muffinlerin üst orta kısımlarının yüzeyinden çay kaşığı ile 1,5 cm çapında ince kekler çıkarın. Açtığınız kısımları çay kaşığının tersi ile içe doğru hafif bastırarak oyuklar oluşturun. Karamel sos ve fındık kırığını bir kase içerisinde karıştırın. Oyduğunuz boşlukları bu karışımla doldurup çıkarttığınız yuvarlak kek parçalarını kapatın.

4

Süsleme ve servis

Krem şantiyi soğuk krema ile 2-3 dakika çırpın. Yarısını ayrı bir kaba alın, üzerine sarı ve kırmızı jel renklendirici ekleyin ve kısa bir süre çırpın. Her iki krem şantiyi ayrı ayrı yıldız uçlu krema sıkma torbalarına doldurun. Bir saksının içerisine aynı boyutlarda strafor yerleştirin. Hazırladığınız muffinleri kürdan yardımı ile bu straforun üzerine sıralayarak sabitleyin. Hazırladığınız kremaları muffinlerin üzerine içten dışa doğru çiçek şeklinde sıkın. Üzerlerini kelebek ve inci pasta süsleri ile süsleyin. Arada kalan boşluklara yeşil renkli kağıt muffin kalıpları ile yaprak görüntüsü verin.