Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Anneme

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Annelerimize güzel bir sürpriz hazırlayalım mı?

Yaklaşık 12 dilim

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Anneme

Hamur:

3 yumurta (orta boy)
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 yemek kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
2 - 3 yemek kaşığı iri kırılmış badem

Üzeri için:

2,5 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
3 - 4 yemek kaşığı süt

Süslemek için:

Antep fıstığı-bütün
1 paket Dr. Oetker Çikolata Kalpler
Badem krokanı

Kalıp:

Kare kelepçeli kalıp (24x24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamur

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ, süt, şekerli vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, mısır nişastası ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin, karışıma ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Krema

Süt, limon suyu ve limon kabuğu rendesini bir çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın, mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın.

4

Şekillendirme

Soğumuş keki kalıbından çıkarıp enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın. Badem kırığı serpin ve ikinci kat keki yerleştirin. Üzerini kalan krema ile kaplayın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

Öğütülmüş badem ve pudra şekerini derin bir kaba alın ve kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine sütü ilave edip iyice yoğurun ve buzdolabında 15 dakika bekletin. Süre sonunda bademli karışımı pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Pişirme kağıdı ile birlikte buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Daha sonra 1,5 cm genişliğinde şeritlere kesin. Bu şeritleri pastanın üzerine aralıklı yerleştirin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Antep fıstığı, çikolata kalpler ve badem krokanı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarifte Dr. Oetker Sanal Mağaza'da satılan Comfort Serisi - Çok Amaçlı Kare Kelepçeli Kalıp (24x24cm) kullanılmıştır.