Flag

Antep Fıstıklı Baklava

Yaklaşık 15 - 20 porsiyon
Zor
80 dk.
Evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kat kat nefis Antep fıstıklı baklava tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Profi Serisi Pişirme Tepsisi (30 cm)

Malzemeler

Şurup
3 su bardağıtoz şeker
3 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1yumurta
1 çay bardağısu
1 çay bardağısüt
1 çay bardağısıvı yağ
2 tatlı kaşığıüzüm sirkesi
1 tutamtuz
Açmak için
1 su bardağıDr. Oetker Buğday Nişastası
Sürmek için
125 geritilmiş tereyağı
İç malzeme
1,5 su bardağıiri kırılmış Antep fıstığı
Üzeri için
1 yemek kaşığıtereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Buğday Nişastası
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın ve 10 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine yumurta, su, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve 20 dakika dinlendirin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Hamuru cevizden daha küçük 30 adet parçaya bölün. Her parçayı top şeklinde yuvarlayın. Nişasta serptiğiniz tezgah üzerinde her bir topu 14-15 cm çapında açın. Açtığınız hamurlardan 5 adedini, aralara nişasta serperek üst üste koyun. Her biri 5 hamurdan oluşan 6 grup yapın. İlk beşli hamuru alıp arada nişasta serperek tepsinin boyutunda açın. Tepsiye alın ve üzerine tereyağı sürün. İkinci hamuru aynı şekilde açın, tepsiye alın ve tereyağı sürün. Üçüncü hamuru da aynı şekilde açın. Tepsiye alın, üzerine tereyağı sürün ve Antep fıstığının tamamını yayın. Kalan 3 grup hamuru da aynı şekilde hazırlayıp aralara tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Tepsideki baklavayı bıçak ile küçük dilimler şeklinde kesin. Tereyağını kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin. Daha sonra ocaktan alın, dilimlediğiniz baklavanın üzerine kaşık ile yayarak her tarafına dökün. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

4

Şuruplama ve servis

Fırından çıkan baklavayı 5 dakika bekletin ve üzerine hazırladığınız soğuk şurubu dökün. 4-5 saat bekletip servis yapın.