Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Antep Fıstıklı Crumble Kup

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Antep fıstıklı kek ile hazırlanan keşküllü armutlu kuplar.

Yaklaşık 4 - 5 kup

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Antep Fıstıklı Crumble Kup

Hamur:

1 çay bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta (orta boy)
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı öğütülmüş Antep fıstığı
50 - 60 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
2,5 su bardağı süt
1 adet armut
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Üzeri için:

2 - 3 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (15x25 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Ayrı bir çırpma kabına yumurta ve toz şekeri alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Öğütülmüş Antep fıstığını ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. En son jel renklendiriciyi ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Dolgu

Sütü tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırarak soğutun. Armudu küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğuyan keki mutfak robotunda öğütün. Keşkülü, aralara armut ve kek kırıntıları koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat soğutup servis yapın.