Flag

Antep Fıstıklı Crumble Kup

Yaklaşık 4 - 5 kup
Orta
40 dk.
Antep fıstıklı kek ile hazırlanan keşküllü armutlu kuplar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (15x25 cm)

Malzemeler

Hamur
1 çay bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1yumurta
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağıöğütülmüş Antep fıstığı
50 - 60 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Keşkül
2,5 su bardağısüt
1 adetarmut
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Picture - Dr. Oetker Keşkül
1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.


Turbo pişirme: 160°C


Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Ayrı bir çırpma kabına yumurta ve toz şekeri alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Öğütülmüş Antep fıstığını ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. En son jel renklendiriciyi ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Dolgu

Sütü tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırarak soğutun. Armudu küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğuyan keki mutfak robotunda öğütün. Keşkülü, aralara armut ve kek kırıntıları koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat soğutup servis yapın.