Flag

Antep Fıstıklı Narlı Kek

Yaklaşık 8 dilim
Orta
120 dk.
Antep fıstığı lezzetini sevenler için nefis bir kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 su bardağıöğütülmüş Antep fıstığı
150 goda sıcaklığında tereyağı
1,5 çay bardağıtoz şeker
3yumurta
2 yemek kaşığıportakal suyu
1portakal kabuğu rendesi
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağısu
1 poşetDr. Oetker Hızlı Nişasta
2 - 3 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı
Süslemek için
1 - 1,5 çay bardağıayıklanmış nar

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine öğütülmüş Antep fıstığını ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Yumurta, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyip düşük devirde 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika


Fırından aldığınız keki 20 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.

3

Üzerinin hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip üzerine öğütülmüş Antep fıstıklarını ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Kekin üzerine yayın. Nar taneleri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.