Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine öğütülmüş Antep fıstığını ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Yumurta, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyip düşük devirde 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika
Fırından aldığınız keki 20 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.
Toz şeker ve suyu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip üzerine öğütülmüş Antep fıstıklarını ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Kekin üzerine yayın. Nar taneleri ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Hazırlama:120 dk.OrtaYaklaşık 8 dilim