Flag

Antep Fıstıklı Pudingli Soğuk Pasta

4 - 6 kişilik
Orta
60 dk.
Çikolatalı Antep fıstıklı puding, ıspanak, beyaz çikolata ve nane ile hazırlanan soğuk pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Hamur
100 gıspanak yaprağı
1 tatlı kaşığıtoz şeker
1 çay bardağısu
2yumurta
50 geritilmiş tereyağı
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıkırılmış Antep fıstığı
Pudingli karışım
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
2,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Jelatin
Naneli sos
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
60 gbeyaz çikolata
5 damlanane yağı
Yaklaşık 15 - 20 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
Picture - Dr. Oetker Jelatin
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
1

Ön hazırlık

Ispanak yaprakları, toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin. 

2

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Yumurtaları çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Eritilmiş ılık tereyağını azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Püre haline getirdiğiniz ıspanakları ve Antep fıstıklarını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Pudingin hazırlanışı

Sütü ve pudingi bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın jelatini ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra kalıptaki kekin üzerine yayın, buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

4

Naneli sosun hazırlanışı ve servis

Kremayı bir tencereye alın ve orta ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, beyaz çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Nane yağı ve yeşil jel renklendiriciyi ilave edip arada karıştırarak 20-25 dakika soğutun.


Süre sonunda pastayı buzdolabından çıkarın. Dilimleyip üzerine naneli sos dökün ve servis yapın.