Antep Fıstıklı Pudingli Soğuk Pasta

(0)
4 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı Antep fıstıklı puding, ıspanak, beyaz çikolata ve nane ile hazırlanan soğuk pasta tarifi.

4 - 6 kişilik

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Antep Fıstıklı Pudingli Soğuk Pasta

Hamur:

100 g ıspanak yaprağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su
2 yumurta
50 g eritilmiş tereyağı
0,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı kırılmış Antep fıstığı

Pudingli karışım:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Jelatin

Naneli sos:

1 çay bardağı krema
60 g beyaz çikolata
5 damla nane yağı
Yaklaşık 15 - 20 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Ispanak yaprakları, toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin. 

2

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Yumurtaları çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Eritilmiş ılık tereyağını azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Püre haline getirdiğiniz ıspanakları ve Antep fıstıklarını ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Pudingin hazırlanışı

Sütü ve pudingi bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın jelatini ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra kalıptaki kekin üzerine yayın, buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

4

Naneli sosun hazırlanış ve servis

Kremayı bir tencereye alın ve orta ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, beyaz çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Nane yağı ve yeşil jel renklendiriciyi ilave edip arada karıştırarak 20-25 dakika soğutun.

Süre sonunda pastayı buzdolabından çıkarın. Dilimleyip üzerine naneli sos dökün ve servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.