Flag

Antep Fıstıklı Rulo Pasta

Yaklaşık 12 dilim
Orta
150 dk.
Antep fıstıklı puding dolgulu kakaolu rulo pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Gourmet Kakao
4yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
Puding
1 poşetDr. Oetker Antep Fıstıklı Puding
1,5 su bardağısüt
3 yemek kaşığıkrema
Üzeri için
0,5 çay bardağıöğütülmüş Antep fıstığı
1 - 2 yemek kaşığıkayısı reçeli suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Antep Fıstıklı Puding
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile 5 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız kakaolu un karışımını ekleyin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız fırın tepsisine alın, kaşık yardımı ile 32x35 cm boyutlarında yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika


Aynı boyutlarda kesilmiş ikinci bir pişirme kağıdının üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız pandispanyayı bekletmeden hazırladığınız pişirme kağıdının üzerine ters çevirerek koyun. Üstte kalan pişirme kağıdını çıkarın ve alttaki kağıt ile birlikte rulo şeklinde sarın. Bu şekilde soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pudingin içerisine kremayı ilave edin ve mikserin çırpıcı uçları ile 1-2 dakika çırpın. Soğuyan pandispanyayı açın ve üzerine hazırladığınız dolguyu yayın. Alttaki pişirme kağıdından ayırarak tekrar rulo şeklinde sarın ve servis tabağına alın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

5

Servis

Pişirme kağıdından 4 cm genişliğinde 15 cm uzunluğunda 4 adet şerit kesin. Bu şeritleri rulo pastanın üzerine birbirine paralel şekilde aralıklı sarın. Kalan boşluklara fırça yardımı ile reçel suyu sürün ve öğütülmüş Antep fıstığı serpin. Pişirme kağıtlarını dikkatlice kaldırın ve dilimleyerek servis yapın.