Flag

Antep Fıstıklı Tartoletler

4 adet
Orta
40 dk.
Kremalı Antep fıstıklı puding dolgulu tartoletler tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
4 adet 8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde çember kalıp

Malzemeler

Hamur
100 goda sıcaklığında tereyağı
1,5 - 2 su bardağıun
1yumurta sarısı
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığısoğuk su
Puding
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
1,5 su bardağısüt
Antep fıstıklı karışım
1 çay bardağıöğütülmüş Antep fıstığı
2 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri
1,5 - 2 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Tereyağı, un, yumurta sarısı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve suyu bir kaba alın. Eliniz ile iyice yoğurun ve yumuşak pürüzsüz bir hamur haline getirin. Hamuru kapatın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin. 


Çember kalıpların iç kısımlarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırın tepsisi boyutunda bir pişirme kağıdı kesin. Hamuru buzdolabından alın ve ceviz büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamuru kestiğiniz pişirme kağıdının üzerinde merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Çember kalıpları hamurun üzerine aralıklı sıralayıp hafifçe bastırın. Kalıpların dışında kalan hamurları toparlayın ve kalıpların iç kısımlarına 3 cm yüksekliğinde kenar yapın. Hamurları birçok yerinden çatal ile delin, buzdolabına alın ve 15 dakika bekletin. Ayırdığınız hamuru 0,5 cm kalınlığında açın ve kelebek şeklindeki kurabiye kalıbı ile 4 adet şekil çıkarın.


Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Süre sonunda hamurları fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Hazırladığınız kelebek şeklindeki hamurları bir tepsiye alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika

2

Pudingin hazırlanışı

Krema ve sütü tencereye alıp üzerine pudingi ilave edin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.

3

Antep fıstıklı karışımın hazırlanışı

Antep fıstıklarını bir kaba alın. Üzerine pudra şekeri ve sütü ilave edip iyice karıştırın.

4

Dolgu, süsleme ve servis

Soğuyan tartları çember kalıplardan dikkatlice çıkarın ve servis tabağına alın. Hazırladığınız Antep fıstıklı karışımdan eşit miktarda her bir tartın tabanına paylaştırın, kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak yayın. Soğuyan pudingi 0,3 cm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve tartların içine sıkın. Üzerlerini Antep fıstığı ve kelebek kurabiyeler ile süsleyip servis yapın.