Flag

Armut Bahçesi

6 adet
Zor
120 dk.
Hamura sarılmış cevizli, kuru üzümlü armutlar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Armut için
3 adetarmut
0,5 çay bardağıtoz şeker
1,5 su bardağısu
1 adetkabuk tarçın
6 - 7 adetkaranfil
Hamur
2 su bardağıun
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
125 gtereyağı (soğuk-küp şeklinde kesilmiş)
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığısu
Dolgu
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
1 çay bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
1 yemek kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Armutların hazırlanışı

Armutların saplarını koparmadan ortadan ikiye kesin, çekirdekli kısımlarını çıkarın. Dilimlerin dış kabuklu kısımlarını bıçak ile birkaç yerinden 0,5 cm derinliğinde çizin. Toz şeker, su, kabuk tarçın ve karanfilleri geniş bir tencereye alın, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca armutları kabuklu kısımları üste gelecek şekilde sıralayın. 3-4 dakika orta ateşte kaynatıp ocaktan alın. Armutları sudan çıkarıp soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı, yumurta sarısı ve suyu ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında 15 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Ceviz, kuru üzüm, tarçın ve toz şekeri bir kaseye alıp karıştırın. Hamuru buzdolabından çıkarıp 6 eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında oval şekilde açın. Açtığınız hamurun orta kısmına dolgu malzemesinden 1 yemek kaşığı koyun. Üzerine armudu yerleştirip hamurun kenarlarında 1,5 cm boşluk bırakarak bıçak ile kesin. Dışta kalan hamurları spatula ile tezgahtan kaldırıp eliniz ile bastırarak armudun yan kısımlarını kapatacak şekilde kaplayın. Armudun sapının dışarıda kalmasını sağlayın. Kalan armutları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın. Artan hamurları merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Bıçak ile yaprak şeklinde parçalar kesip armutların sap kısımlarına yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.