Flag

Armutlu Esmer Kek

Yaklaşık 8 - 10 kişilik
Orta
140 dk.
Şık sunumu olan armutlu cevizli kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli ve düz tabanlı kelepçeli kalıp (22 cm)

Malzemeler

Üzeri için
3 adetarmut (orta boy)
2 su bardağısu
1 çay bardağıtoz şeker
2 adetkabuk tarçın
150 gbitter çikolata
1 poşetDr. Oetker Hazır Karamel Sos
3 - 4 yemek kaşığıfındık kırığı
Hamur
3yumurta
2,5 çay bardağıesmer şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
125 gyumuşak margarin
0,5 çay bardağısüt
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağıiri kırılmış ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Üzerinin hazırlanışı

Armutların saplarını koparmadan kabuklarını soyun. Su, toz şeker, kabuk tarçın ve bütün haldeki armutları bir tencereye alın. Orta ateşte armutları arada çevirerek suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.


10x20 cm boyutlarındaki bir kabın tabanına pişirme kağıdı serin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Yarısını hazırladığınız kalıba yayın, üzerine karamel sosun yarısını dökün ve fındık kırıklarının tamamını serpin. Kalan çikolatayı üzerini kapatacak şekilde yavaşça dökün. Buzdolabının derin dondurucu bölümüne alın ve bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıba dilimli tabanı takın ve margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Yumurta ve esmer şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3-4 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve margarini ilave edin 1-2 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. İri kırılmış cevizleri ilave edin, kaşık veya spatula yardımı ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika


Fırından çıkarın. 5 dakika sonra dikkatlice kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Soğuyan keki servis tabağına alın. Dondurucuda beklettiğiniz çikolatayı bıçak yardımı ile kare parçalara kesin. Soğuyan armutların kalan suyu ile keki ıslatın. Armutları kekin ortasına yerleştirin. Etrafına hazırladığınız çikolataları sıralayın. Kalan karamel sosu ile süsleyip servis yapın.