Armutlu Esmer Kek

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şık sunumu olan armutlu cevizli kek.

Yaklaşık 8 - 10 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Armutlu Esmer Kek

Üzeri için:

3 adet armut (orta boy)
2 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
2 adet kabuk tarçın
150 g bitter çikolata
1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos
3 - 4 yemek kaşığı fındık kırığı

Hamur:

3 yumurta
2,5 çay bardağı esmer şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
125 g yumuşak margarin
0,5 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Kalıp:

Dilimli ve düz tabanlı kelepçeli kalıp (22 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Üzerinin hazırlanışı

Armutların saplarını koparmadan kabuklarını soyun. Su, toz şeker, kabuk tarçın ve bütün haldeki armutları bir tencereye alın. Orta ateşte armutları arada çevirerek suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.

10x20 cm boyutlarındaki bir kabın tabanına pişirme kağıdı serin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Yarısını hazırladığınız kalıba yayın, üzerine karamel sosun yarısını dökün ve fındık kırıklarının tamamını serpin. Kalan çikolatayı üzerini kapatacak şekilde yavaşça dökün. Buzdolabının derin dondurucu bölümüne alın ve bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Kalıba dilimli tabanı takın ve margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Yumurta ve esmer şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3-4 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve margarini ilave edin 1-2 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. İri kırılmış cevizleri ilave edin, kaşık veya spatula yardımı ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika

Fırından çıkarın. 5 dakika sonra dikkatlice kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Soğuyan keki servis tabağına alın. Dondurucuda beklettiğiniz çikolatayı bıçak yardımı ile kare parçalara kesin. Soğuyan armutların kalan suyu ile keki ıslatın. Armutları kekin ortasına yerleştirin. Etrafına hazırladığınız çikolataları sıralayın. Kalan karamel sosu ile süsleyip servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza’dan temin edebilirsiniz.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.