Flag

Armutlu Kek

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
150 dk.
Bütün armutla pişirilen ve kesildiğinde armut deseni çıkan kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Malzemeler

Dolgu
3 adetsert armut
1,5 su bardağıtoz şeker
2,5 su bardağısu
1 adetportakal
1 adetlimon
Hamur
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 - 3 tutammuskat rendesi
1 tatlı kaşığıtoz tarçın
3yumurta
1 su bardağıtoz şeker
125 gyumuşak margarin
0,5 çay bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Armutların hazırlanışı

Armutları yıkayıp bütün olarak tencereye alın. Üzerine toz şeker ve suyu ilave edin. Portakal ve limonun kabuğunu soyun. Soyduğunuz kabukları iri parçalara kesip tencereye ekleyin. Orta ateşte hafif yumuşayıncaya kadar arada çevirerek 25-30 dakika pişirin. Ocaktan alıp armutları tencereden çıkarın ve soğumaya bırakın.

2

Kalıbın hazırlanışı

Kalıbı margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 36 cm uzunluğunda ve 11 cm genişliğinde bir parça kesin. Kestiğiniz bu parçayı kalıbın taban ve iki kısa kenarını kaplayacak şekilde yerleştirin. Pişirme kağıdından 25 cm uzunluğunda ve 7 cm genişliğinde 2 parça daha kesin. Kestiğiniz bu iki parçayı kalıbın karşılıklı iki uzun kenarına yerleştirerek kalıbın iç kısmını kaplayın.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine şekerli vanilin, muskat rendesi ve tarçını ilave edin. Kaşık ile iyice karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Margarin ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine un karışımını ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin. Hazırladığınız armutları dik olarak eşit aralıklarda hamurun içine oturtun ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.